Technische info

Op de wagen is een Palfinger-kraan gebouwd. Deze kan tot 14 ton heffen, afhankelijk van da afstand. Op 16 meter kan deze nog een last heffen van 3500kg. Hieronder vindt u de hijstabel voor de kraan.
Contacteer mij gerust indien u hierover een vraag heeft en dan zal ik meteen kunnen aangeven of mijn kraanwagen geschikt is voor uw opdracht.


Download het lastdiagram.

Afneembare JIB

De jib is zes maal uitschuifbaar tot een totale lengte van 30m bij een last van 760kg. Deze is rechtstreeks op te nemen vanuit de bak van de vrachtwagen waardoor deze vlot aangekoppeld en afgekoppeld kan worden.
Deze jib is niet standaard aanwezig. Heeft u werken waarbij een langere kraanarm nodig is, geef dit dan op voorhand aan.
Download het lastdiagram.

Korte zwenkpoten

Door de zwenkpoten achterop de kraanwagen kan de kraan dichter bij de last komen en wordt maar 1m70 verloren i.p.v. 4m naar de zijkant toe. Hierdoor kan stabieler en veiliger gewerkt worden en kunnen grotere lasten geheffen worden.

Spreader

Een spreader is standaard aanwezig in de vrachtwagen. Dit is een exemplaar met vier armen.

Aandrijving: diesel & elektrisch

De kraan wordt aangedreven door een Hatz diesel of door een elektromotor wanneer 32 ampère drijfkracht voorhanden is zodat er emissieloos en bijna geluidloos kan gewerkt worden!
Deze wagen is dus ideaal voor werken op overdekte plaatsen. Zodra de wagen op zijn plaats staat, hoeft de dieselmotor niet meer te draaien. De kraan kan 100% op de elektromotor werken.

Is er niet voldoende stroom voor handen, dan breng ik zelf een eigen stroomgroep mee. Geef dit steeds op voorhand aan.